gmailskriv

Skriv dine e-mails i hånden

Googles mailprogram kan nu læse og oversætte din håndskrift til tekst, så du ikke behøver tastaturet, når du skal sende e-mails.

Tastaturet har i den grad erstattet fyldepennen, men Google giver nu kyndige håndskrivere muligheden for at skrive e-mails i stedet for at taste dem.

Den nye funktion kan læse din håndskrift og oversætte den til ord og tekstbidder, som bliver sat ind i den e-mail eller de Google-dokumenter, du arbejder på. Det skal blandt andet gøre det nemmere at skrive nogle af tastaturets mere specielle tegn, hvor du skal bruge flere taster for at skrive dem.

Du behøver altså ikke længere vide, hvilke taster du skal trykke på, når du vil skrive ä, é eller $. I stedet tegner du dem bare i et lille felt, og så giver Google mulighed for at vælge imellem tegn eller symboler, der ligner det, du har tegnet.

Hvis du vil prøve kræfter med Google håndskrifts-funktion, skal du logge ind på din Gmail-konto og klikke på tandhjulet i øverste højre hjørne og vælger Indstillinger. Øverst under kategorien Sprog skal du sætte flueben ved Aktivér inputværktøjer, og så klikker du på Rediger værktøjer og tilføjer dansk med en blyant ud for.

Åbn nu din indbakke, og øverst til højre klikker du på det lille tastatur. Det åbner en menu, hvor du klikker på blyanten, og så kan du ellers begynde at skrive i hånden.

Måske er du interesseret i ...