Firefox beta logo

Rør ved ræven

Firefox lancerer en betaversion af deres internetbrowser, der er tilpasset berøringsfølsomme skærme.

Nu bliver det nemmere at bruge din browser, hvis du har en berøringsfølsom skærm med Windows 8. Mozilla har netop udgivet en ny betaversion af deres populære Firefox-browser, hvor mulighederne for at bruge fingrene er forbedrede.

Startskærmen består nu af fliser, som man kender det fra Windows 8, og gør det nemmere at navigere rundt på nettet. Derudover kan du vælge om browseren skal køre i fuld skærm, eller om den skal minimeres, så den kører i en mindre del af skærmen.

Disse funktioner fungerer kun med en berøringsfølsom skærm, men fortvivl ikke. Selvom du bruger en almindelig computer, er der stadig nyttige opdateringer i browseren. I stedet for tastaturet, kan du nu bruge en spillecontroller, til at spille spil i din browser. Browseren understøtter også Googles videoformat, VP9, der bruges på YouTube, og gør det hurtigere at se film fra nettet.

Den nye Firefox-browser er stadig i en testfase, men der kommer nok ikke til at gå lang tid, før den færdigudviklede version er klar. I Danmark sidder Firefox i øjeblikket på 12 procent af browsermarkedet, mens Google Chrome er i spidsen med 38,8 procent, og Internet Explorer ligger på en andenplads med 25,8 procent.

Her på Komputer for alles hjemmeside, ser tallene anderledes ud. 44 % af jer benytter Internet Explorer, 29 % bruger Chrome mens Firefox er helt nede på 9 %. Det kan dog være, at det ændre sig efter lanceringen af den nye browser fra Firefox.

Måske er du interesseret i ...