Pirat-flag

Pirater i strid modvind

Svensk domstol lukkede i går den berygtede fildelingstjeneste ”The Pirate Bay” – 3 timer senere var piraternes hjemmeside oppe igen.

Det er blevet endnu sværere at være svensk pirat. Retten i Stockholm dømte nemlig i går teleudbyderen, Black Internet, til at lukke for piraternes adgang til internettet eller betale en bøde på 500.000 svenske kroner (over 350.000 danske kroner). Men der gik ikke mere end tre timer, før hjemmesiden var oppe igen.

Dommen kan dog vise sig at have større konsekvenser end som så. Med beslutning om at Black Internet kan pålægges bøder for at udbyde båndbredde til Pirate Bay vil andre leverandører af båndbredde formodentligt blive mødt af samme krav og bødeforlæg.

Kravet kom efter en række store musik- og filmselskaber bad retten om at stoppe Pirate Bay i kølvandet på en dom mod de fire bagmænd. Dommeren besluttede at følge kravet, selv om sagen er anket.

Pirate Bay var først nede i et stykke tid, efter at udbyderen Black Internet fulgte påbudet, kom så midlertidigt op og gik ned igen. Men nu er siden tilbage, formodentligt efter at have overført deres site til en anden udbyder, og det ser umiddelbart ud som om alt er som før Black Internet måtte lukke dem ned.

Sagsøgerne tæller blandt andet de fire store pladeselskaber EMI, Sony, Universal, Warner samt filmselskaber som Disney, Paramount og Twentieth Century Fox.

Måske er du interesseret i ...