TROLLIRAN

Nyt cybervåben opdaget

Sikkerhedseksperter har opdaget ny og superavanceret malware, som går efter bankoplysninger.

13. august 2012

I dem seneste tid har antivirus-firmaerne flere gange opdaget super-avancerede virusser, som blandt andet Flame og Stuxnet. Det var usikkert, hvor Flame stammede fra, men det viste sig, at Stuxnet med stor sandsynlighed var udviklet af USA og Israel til et cyberangreb på Irans atomprogram.

Den nyeste virus, som blev opdaget af russiske Kaspersky Lab, har nu fået navnet Gauss. Og meget tyder på, at den kan løse mysteriet om Flame-virussen. Kaspersky Lab mener nemlig, at virussens struktur beviser, at den er udviklet af folkene bag Stuxnet og Flame, hvilket gør det meget sandsynligvis at virussen stammer fra USA eller Israel - eller begge dele.

Det er endnu uklart, hvilket formål nogle af funktionerne i virussen tjener, da oplysningerne er meget tungt krypteret. Men én ting er sikkert; Flame indsamler bank-oplysninger. Og det alene bør give anledning til bekymring, også selvom det ikke umiddelbart lader til, at virussen udnytter oplysningerne. Og ifølge Kaspersky er der med Gauss ikke tale om en røverisk virus. Det er mere sandsynligt, at virussen er skabt til overvågning, da den først blev sluppet fri i Mellemøsten.

Måske er du interesseret i ...