nyheder/internet.jpg

Nye efternavne på internettet

Fra næste år revolutioneres adressesystemet på internettet, når det bliver muligt frit at sammensætte sit eget topdomæne-navn. Topdomæner er dem, du i dag bl.a. kender som .com, .org og .dk.

Det er internet-organisationen ICANN, der senere på ugen stemmer om et forslag, som fra begyndelsen af næste år skal give ejere af en hjemmeside mulighed for at konstruere deres helt egen adresse på nettet. Hidtil har alle hjemmesideadresser hørt til et af de eksisterende 265 nationale topdomæner eller .com, .info, .net og .org.

Med det nye adressesystem får virksomheder og organisationer helt nye muligheder for at profilere sig på nettet. Det kommer til at koste i omegnen af 50.000 dollar – ca. 246.000 kr. – at registrere et nyt topdomæne-navn, og hvis ikke prisen afskrækker, må vi skuffe private hjemmesideejere: Det er i første omgang kun virksomheder og organisationer, der kan få deres eget efternavn på nettet.

ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) står på verdensplan for tildelingen af topdomæner og IP-adresser. Det nye adressesystem ventes vedtaget på organisationens årsmøde i Paris sidst på ugen.

Måske er du interesseret i ...