browsermenukort

Nu skal du snart vælge browser

Internet Explorer-brugere i Europa skal snart beslutte, om de vil skifte til en anden internetbrowser.

10. marts 2010

Hvis du, som størstedelen af Europæerne, bruger Windows, skal du snart til at tage stilling til, hvilken browser du vil bruge, når du skal på internettet. Som et resultat af et forlig mellem Microsoft og EU-Kommissionen, skal alle der i øjeblikket bruger Internet Explorer have muligheden for at vælge den fra, til fordel for en anden internetbrowser.

Det er resultat efter et langt opgør med Microsoft, der er blevet klandret for at bruge deres unikke position i et forsøg på at monopolisere browser-markedet og skubbe konkurrenterne af banen.

I løbet af de næste to måneder sendes et menukort ud til brugerne, der giver dem frit valg mellem i alt 12 forskellige browsere. Listen omfatter de fem mest udbredte, heriblandt Opera 10.5, der i nogen af de seneste tests har vist sig som en af de hurtigste browsere, Firefox og selvfølgelig Internet Explorer, samt yderligere syv browsere af en mere ukendt kaliber. For den gængse internetbruger, er det nok i første omgang blandt de fem mest populære, at det fornuftige valg for lige netop dem skal findes.

Måske er du interesseret i ...