netværk-router

Trådløse netværk på ferien er farlige

Vær opmærksom, når du logger på ukendte netværk på ferien i udlandet. De kan være usikre.

20. juni 2016

Det er fristende at koble på et åbent, gratis netværk, når du sidder i sydens sol og lige skal tjekke din mail.

Men du bør være på vagt, for det er ikke alle netværk, der er, hvad de giver sig ud for.

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky giver en række råd til, hvad du skal holde øje med, før du logger den bærbare pc eller telefonen på et ukendt trådløst netværk.

- Vær mistænksom Du skal ikke automatisk gå ud fra, at netværket er legitimt. Det kunne være falsk link, som en hacker har sat op, så det har et navn, der ligner hotellets eller restaurantens. Spørg eventuelt en ansat, om det er det rigtige netværk.

- Brug en VPN-forbindelse Med en VPN-forbindelse får du en privat "tunnel" til internettet, der krypterer dine data. Det kan afskærme kriminelle i at få fat i dine private oplysninger.

- Undgå at besøge følsomme hjemmesider Det er en god idé at undgå at logge på hjemmesider, hvor kriminelle kan opsnappe vigtige oplysninger om dig. Det kan fx være din netbank eller andre sider, hvor der kan overføres penge. Hvis du virkelig er nødt til at logge på siden, så brug eventuelt kortvarigt din telefons dataforbindelse.

- Beskyt dine apparater med programmer Sørg for at din pc, tablet eller telefon er beskyttet med anti-virus og antimalware, og at programmerne er opdaterede.

Måske er du interesseret i ...