Kontrol_komdk_052014

Tag kontrol over din netforbindelse

Nu kan du selv styre, hvilke programmer på din pc, der må sluge uhindret af netforbindelsen, og hvilke der kun må sende og modtage med begrænset hastighed.

22. marts 2014

Hvis du har behov for at downloade en stor fil i din browser, så kan denne download suge så kraftigt på netforbindelsen, at det fx ikke er muligt at se en film på YouTube uden hakken og ventetid. Problemet kan du helt undgå ved fx at nedsætte browserens hastighed, mens den henter denne fil. Så tager det blot lidt længere tid at hente filen, og du kan bruge nettet til andre ting imens.

Den smarte mulighed kræver programmet NetBalancer, som du kan hente fra adressen herunder:

http://seriousbit.com/netbalancer/

NetBalancer giver også mulighed for at sætte en net-begrænsning på en hel pc, så du fx ikke risikerer at ungernes brug af internettet på deres egen computer, sluger al kapaciteten, så du selv må vente i evigheder på at hente dine emails. En anden smart funktion er, at du kan nedsætte din nethastighed, når du har opbrugt en bestemt kvote på en måned - noget der især er nyttigt, hvis du har en fast grænse på dit internetforbrug. Dette er ofte tilfældet, når man har internet via et mobilteleselskab.

Læs, hvordan du bruger programmet og indstiller de smarte muligheder i artiklen. > Hent Net Balancer her

Måske er du interesseret i ...