KOM_170863-NR16_C_Stortest_AC-Routere_Web

Få hurtigere net med ny 802.11ac standard

Med den nye netværksstandard 802.11ac får du hurtigere trådløst net end nogensinde før. Vi har testet seks topmoderne routere.

23. oktober 2013

Er hastigheden og rækkevidden på dit trådløse netværk på det jævne, så bør du overveje at investere i en ny router, som understøtter den spritnye standard 802.11ac. Denne standard, der afløser forgængeren n-netværk, giver dig nemlig langt bedre rækkevidde, også gennem etageadskillelser, og så er hastigheden på dit net højere end nogensinde.

Den hurtigste router i vores stortest byder således på en overførselshastighed på hele 339 Mbit i sekundet - til sammenligning var den højeste n-hastighed i vores test kun 133 Mbit i sekundet, altså under det halve. Med de nye rekordhastigheder kan du nemt streame video i Full HD til dit nye fladskærms-tv, overføre filer mellem pc'er på hjemmenetværket og have kapacitet til at koble mange forskellige enheder på hjemmenetværket. En anden stor fordel ved ac-routerne er evnen til at nå længere ud, og det betyder at du får en mere stabil forbindelse, når du fx sidder i haven med din pc eller vil koble et overvågningskamera i garagen på netværket.

I denne test har vi dog også lagt vægt på brugervenlighed i styringen, for det hjælper ikke meget med en overvældende funktionsrigdom, hvis det er kompliceret og nærmest umuligt at finde ud af at aktivere alle de spændende funktioner. Vores testvinder byder således på styresider, der er designet som Skrivebordet i Windows. Funktionerne er nemme at gå til, og du kan tilpasse lette genveje til de funktioner, du bruger mest.

Se hvem den fantastiske vinder er i testen herunder.

Måske er du interesseret i ...