KOM_DK_171220-NR17_JJ_SUVERAENT_OVERBLIK_Web

Få et hurtigt overblik over dit netværk

Hvad enten dit netværk er trådløst eller med kabler, så opstår der situationer, hvor du gerne vil vide mere om det. Her får du et program, der giver dig de nødvendige svar med ét klik – og vil du vide mere, har programmet flere smarte funktioner

19. november 2014

Mere end 98 procent af danskerne har adgang til internettet, og selv om du måske kun har én computer og en router, der forestår forbindelsen ud på nettet, så har du faktisk et hjemmenetværk – og netværk fører som regel til spørgsmål, der kan være svære at svare på. Det kan fx være en artikel i herværende blad, der opfordrer dig til at gå ind og se på din routers indstillinger med ordene “skriv din routers adresse i adresselinjen på din fortrukne internetbrowser”. Min routers adresse? Hvad er den?!

Det drejer sig om en række tal, der typisk står i din manual, og har du ikke lige den ved hånden, så kan de være svære at finde. Men med det gratis program Advanced IP Scanner skal du bare starte programmet, klikke på én knap, og så får du svaret få sekunder senere. Det er både nemt og virkelig smart.

De fleste af os har dog mere komplekse hjemmenetværk. En eller flere pc’er, måske en netværksprinter og så en række mobile enheder som fx smartphones og tablets. En del har også netværksharddiske, og så er det efterhånden ikke usædvanligt, at moderne underholdningsudstyr som tv og musikafspillere også bruger nettet.

Som regel kan du få dine svar via den enhed, det drejer sig om. Men kan du fx ikke få forbindelse til din printer, så kan Advanced IP Scanner hjælpe dig med at finde ud af hvorfor – noget, der via printerens brugerflade ville kræve en hel række af tastetryk. De mere avancerede brugere får endda også en mulighed for at fjernstyre alle enhederne på netværk og fx slukke en pc uden at bevæge sig.

Måske er du interesseret i ...