trådløst netværk komdk 092016

De bedste tips til god trådløs internetforbindelse

Få mest muligt ud af dit trådløse netværk med disse 3 stærke tips.

Giv din router et eftersyn, når det trådløse netværk virker trægt. Routeren er nemlig det stykke elektronik, der afgør, hvor meget du får ud af forbindelsen fra din udbyder.

Til det eftersyn har vi samlet tre gode tips:

Ring til din udbyder Tjek din seneste regning for din internetforbindelse. Du har nemlig gode muligheder for at få en spritny router, hvis der står at Fullrate, Telia, TDC, Telenor eller YouSee leverer din forbindelse.

Brug 2,4 og 5 GHz Nye routere kan sende på to frekvenser, 2,4 og 5 GHz. Den ene frekvens er som sådan ikke hurtigere end den anden, men de supplerer hinanden og sikrere end stærkere trådløs forbindelse, end hvis du blot sender på den ene.

2,4 GHz har størst rækkevidde, men har også færrest kanaler, som de fleste enheder slås om. Der er færre enheder, som understøtter 5 GHz-frekvensen, og så tilbyder den over tyve kanaler - det giver selvsagt en mere stabil forbindelse.

Placer din router rigtigt * Det er helt afgørende, hvor du placerer routeren, hvis du vil have en stærk, stabil, trådløs internetforbindelse.* Den perfekte placering er centralt i din husstand. Routeren må ikke være omgivet af for meget metal, og den skal helst stå frit fremme, så der er så lidt som muligt, der blokerer signalet. * Den skal placeres højt oppe, da radiobølger spreder sig ned og til siden. Ret desuden antennerne mod de enheder, du bruger, for at sikre et kraftigt signal.

Måske er du interesseret i ...