nyheder/internet.jpg

Nettet løber tør for IP-adresser

Internetudbyderne skal se at komme i gang med at indføre den såkaldte IP-version 6, hvis ikke internettet skal løbe tør for IP-adresser til computerudstyr.

Advarslen kommer fra internet pioneren Vint Cerf, der forudser, at nettet løber tør for IP-adresser i 2010 eller 2011, hvis ikke internetudbyderne ser at få indført version 6 af den såkaldte Internet Protokol. Computere verden over bruger protokollen til at tale med hinanden over internettet, og version 6 skulle give adresser nok til de næste mange årtier.

Det er den stærkt stigende brug af mobiltelefoner og anden elektronik med internetadgang, der er med til at dræne beholdningen af IP-adresser. Enhver enhed, der kobler sig på internettet, skal nemlig have tildelt sin egen IP-adresse. Og med den gamle IP-version 4, som mange internetudbydere stadig bruger, slipper IP-adresserne altså op i løbet af de kommende år.

IP-version 6 blev færdigudviklet for ti år siden, men internetudbyderne har været tilbageholdende med at indføre den. Ifølge Vint Cerf, der selv har deltaget i udviklingsarbejdet, skyldes det den simple grund, at kunderne ikke har været opmærksomme på problemet og derfor ikke har efterspurgt den nye version.

Heldigvis bryder internettet ikke sammen, hvis vi går hen og løber tør for IP-adresser. Men vi vil opleve, at mobiler, computere og andet udstyr ikke altid kan få en adresse og komme på nettet.

Måske er du interesseret i ...