netflix

Netflix omvender filmpiraterne

Netflix og HBO har haft succes til at begrænse antallet af film og serier hentet på ulovlig vis, og i USA sværger flere nu til de lovlige film frem for piratkopierne

3. maj 2013

Flere pc-brugere finder vej til lovlige sider som Netflix eller HBO, når de skal se en film og tv-serier, som de ikke har stående på hylderne derhjemme. Siden 2011 har de i amerikanerne oplevet, at datamængden forbundet med streaming af lovlige film overgår datamængden for film hentet på ulovlig vis.

Det billede ser Netflix’ direktør for indhold, Ted Sarandos, også. Han oplever, at den ulovlige filmtrafik bliver mindre i de lande, hvor Netflix udbyder deres streaming tjeneste. Her får brugerne fri adgang til en række tv-serier og film mod et månedligt beløb på 79 kroner.

Selvom Ted Sarandos gerne vil vise filmstudierne, at også de kan tjene penge på de lovlige streamingtjenester, så kan der være noget om snakken.

Det er nemlig uden fortilfælde, at datamængden ved lovlig streaming overgår datamængden forbundet med ulovlige downloads, og brugerne strømmer da også til streaming-tjenesterne. I 2013’s første kvartal fik Netflix tre millioner nye brugere, og det kan meget vel være brugere, som tidligere har downloadet piratkopierede film.

Måske er du interesseret i ...