Luk din pc

Microsoft vil lukke din usikre pc

Du har et ansvar over for verdenssamfundet for at holde din pc virus-fri. Sådan lyder en melding fra Microsoft, der er villige til at tage drastiske midler i brug.

17. februar 2011

"Jeg bruger ikke anti-virus, det er da for pattebørn". Denne slags ytringer er upopulære hos Microsoft, der ikke mener, at det længere er en privatsag, om du bruger software til at beskytte din computer. I følge Corporate Vice President Scott Charney vil Microsoft gribe ind over for brugere, der ikke lever op til det såkaldte "helsecertikat" ved at have både antivirus og en firewall. Helt konkret er Microsoft villige vil at tvangslukke din pc's adgang til nettet, hvis du lader hånt om sikkerheden.

Begrundelsen for den drastiske udmelding er, at stadig flere enheder kommer på nettet, og Microsoft chefen sammenligner sikkerheden på nettet med et økosystem, hvor alting påvirker alting, og den enkelte bærer et ansvar. Microsoft støttes blandt andet af de australske internetudbydere, der mener at de bør få lov at spille en mere aktiv rolle i at stoppe virus på privatpersoners pc'er.

Måske er du interesseret i ...