Minecraft

Microsoft køber spilfirma for milliarder

Microsoft har netop købt Spilfirmaet Mojang, der står bag det populære spil Minecraft, for ikke mindre end 14,4 milliarder kroner.

16. september 2014

At bygge huse med virtuelle klodser kan godt betale sig. I hvert fald for spilfirmaet Mojang, der netop er blevet solgt til Microsoft for den nette sum af 14,4 milliarder kroner. Den største grund til opkøbet er det ekstremt populære computerspil Minecraft.

Spillet går ud på at overleve de monstre, der dukker op hver nat. Det gør du ved at samle ressourcer og bygge huse og våben til at forsvare dig med. Minecraft har siden udgivelsen i 2009, steget i popularitet. Spillet er blevet downloadet mere end 100 millioner gange, og der afholdes årlige Minecraft-konferencer.

Efter købet skriver Mojang på deres hjemmeside, at Minecrafts tre svenske grundlæggere, Markus Persson, Carl Manneh og Jakob Porser, har besluttet at forlade firmaet. Det havde nemlig aldrig været planen at det skulle blive så stort, og de ville ikke have ansvaret ved at eje et så stort firma.

Microsoft lover at spillet stadig vil være tilgængeligt på iOS, Android, Xbox og PlayStation. Og efter købet er der stor sandsynlighed for, at det også kommer til Windows egen telefon Windows Phone.

Du kan selv hente Minecraft og prøve det gratis eller købe spillet for 150 kroner. For at hente spillet skal du registrere dig med din e-mail.

Måske er du interesseret i ...