krak

Krak udfordrer Google

Du kan nu søge efter konkrete produkter på Krak og få anvist de butikker, der sælger dem. Find alt fra hæksakse til bærbare.

19. oktober 2011

De fleste af os ville nok bruge Googles søgemaskine, hvis vi var på jagt efter et særligt produkt og ikke vidste, hvor det blev solgt. Men Google har det store problem, at saglige links lægger sig side om side med spam og annoncer. Desuden kan man ikke være sikker på, om den butik man finder hjemmesiden til, overhovedet ligger i nærheden af ens bopæl.

Nu vil hjemmesiden Krak tage kampen om med Google. 600.000 forskellige produkter er blevet indekseret og du søger efter dem på samme måde, som du søger efter en butik, nemlig i feltet "Hvad søger du?" på forsiden. Søgeresultaterne listes med adressen synlig, så du straks kan se om en givet butik er placeret i dit nabolag.

Ideen bag den nye produktsøgning er naturligvis, at annoncørerne får ram på lige præcis de kunder, som selv er interesseret i produkterne. Spørgsmålet er så, om Krak kan undgå det søgeords-spam, der til tider præger Google.

Krak.dk. har 1,8 millioner brugere på en gennemsnitlig måned. Det gør det til Danmarks mest populære hjemmeside.

Måske er du interesseret i ...