angry computer

Internettet gør os sure

De mange millioner mennesker som dagligt bruger internettet og sociale medier bliver i stigende grad sure og vrede, viser en ny kinesisk undersøgelse.

googlesøgning

I mange år har forskere debatteret, om internettet har ændret menneskers natur og hjerner til det værre. Mens ingen endnu er nået frem til en konklusion på spørgsmålet, så har et kinesisk hold forskere fundet frem til, at internettet og især sociale medier gør os vredere.

Forskerne fra Beihan University i Beijing har undersøgt 70 millioner statusopdateringer på den kinesiske version af Twitter, Sina Weibo, og blandt de mange opdateringer blev de vrede af slagsen oftest delt eller kommenteret. Derudover bliver harme følelser delt i langt højere grad en fx glæde eller sorg.

Undersøgelsen er indtil videre kun blevet lavet med kinesiske internetbrugere, men tendensen kan også spores i andre lande. Blandt andet i USA er kommentarer på internettet ”ekstraordinært aggressive”, siger professor i psykologi fra University of Texas Art Markman.

Der er endnu intet svar på, hvorfor internettet gør mennesker vrede og sure, men en af de mere udbredte forståelser er, at anonymiteten er en af hovedårsagerne.

Måske er du interesseret i ...