nyheder/internet_145.jpg

Internettet er en tidsrøver

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at internettet i den grad har vundet indpas i danskernes hverdag. 85 pct. af alle danskere har i dag adgang til internettet fra hjemmet, og der bliver brugt rigtig mange timer på internettet til mails, søgninger og online-aviser.

Selvom næsten alle med adgang til internettet sender e-mails, og det ifølge Danmarks Statistik er det mest udbredte formål med internettet, så er det søgninger, der sluger tiden. Ni ud af ti internetbrugere søger information om varer og tjenesteydelser, og over 60 procent læser gratis online-aviser.

Tal fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) viser, at danskerne i januar 2008 samlet set brugte næsten 100 millioner timer på de cirka 3.500 største hjemmesider på internettet.

I gennemsnit brugte hver dansker over 15 år 43 minutter om dagen på internettet. Der er dog stadigvæk et godt stykke vej op til de øvrige elektroniske medier. Der forbruger en dansker hver dag gennemsnitligt 148 minutters tv og 173 minutters radio.

Danskere foretrækker danske hjemmesider, men øverst på listen er der kun én hjemmeside. I januar måned sidste år besøgte 86 procent af alle danske internetbrugere Google. Det svarer til over tre millioner brugere. Til sammenligning besøgte 37 procent af danskerne Krak på andenpladsen. Og der var ikke tale om et enkelt besøg på Google: I gennemsnit besøgte brugerne Google godt 23 gange hver i januar – eller i alt 70 millioner gange – på én måned! Brugere spænderede altså i snit næsten tre timer og 40 minutter på Google – det svarer til i alt 11 millioner timer eller næsten 1.250 år – i januar alene.

Måske er du interesseret i ...