Internet Explorer logo

Internet Explorer 9 på vej

Selvom den kommende browser-model fra Microsoft ikke er mere end en måned gammel, er den allerede blevet vist til en snig-premiere til en konference i Los Angeles.

24. november 2009

Den tid, hvor Microsoft skulle bruge år på at producere en ny udgave af deres populære browser er nu passé. Allerede nu, kunne deltagerne på PDC-konferrencen i Los Angeles snuse til Internet Explorer 9, selvom det kun har været undervejs i under en måneds tid.

Og selvom det var et kort glimt som deltagerne på Professional Developers Conference (PDC) blev præsenteret for, ville Microsoft dog gerne give udviklerne et lille indblik i, hvad de arbejdede med.

Hvad de kunne fremvise var et Internet Explorer 9 der kun er fire uger gammelt, men ifølge deres egne hastighedstest er lynende hurtigt.

Explorers evne til at anvende gængse standarder skal er også et felt som Microsoft vil forsøge at forbedre med IE9. Og så skal hardware-acceleration forsøge at bringe endnu flere kræfter til bordet, når det drejer sig om at rendere indholdet via DirectX-teknologi.

Godt nok er browseren og JavaScript-motoren så ny, at det er for tidligt at konkludere, om Microsoft har ret i de hastighedstest, som blev fremvist i Los Angeles sammen med browseren, men hvis det viser sig at holde stik, skulle det kommende IE9 ikke overraskende være hurtigere end IE8 og markant hurtigere end IE7, men samtidigt også lægge sig på siden af Firefox, hastighedsmæssigt.

Google Chrome vil fortsat kunne kalde sig hurtigere, men når IE9 har lidt mere tid og arbejde under bæltet, så skulle det ikke undre, om Microsoft kan tilføje mere fart i et forsøg på at hente dem ind også.

Måske er du interesseret i ...