2_emagasin_komdk_052015

Gør din PDF-samling smart og levende på nettet

PDF-filer får et ekstra pift, hvis du præsentererer dem via internettjenesten Calameo. Her kan folk bladre sig gennem siderne, som om de havde en rigtig bog i hænderne.

16. marts 2015

Internettjenesten Calameo mestrer en sjælden disciplin, nemlig at gøre PDF-filer appetitlige. Hos Calameo kan du lægge PDF’er ud på nettet, så andre kan læse dem. Det er der jo i sig selv ikke noget forunderligt ved – men det er der til gengæld ved den forvandling, som filerne undergår i samme ombæring: De bliver nemlig ændret, så læserne nu kan bladre i dem, som man bladrer i en bog. Du kan tildele bladre-PDF’erne flotte baggrunde, og du bestemmer i det hele taget selv, hvordan de præsenteres.

Hvis du har en stribe PDF’er, som du gerne vil have ud til en spredt skare, er Calameo det helt rigtige forum. Du opretter en konto, og så begynder du at tilføje dine filer. Til sidst har du en hel samling af PDF’er med hvert sit link, som du kan dele frit.

Calameo er således særdeles nyttigt, hvis du fx er redaktør for et foreningsblad. Så har du lynhurtigt et digitalt arkiv af klubbladet og endda et visuelt attraktivt et af slagsen – nemt at dele med klubbens øvrige medlemmer. Du kan endda følge med i, hvilke numre af bladet der bliver læst oftest.

I artiklen forudsætter vi, at du allerede har nogle PDF’er liggende klar. Hvis det ikke er tilfældet, kan du let konvertere fx Word-filer til PDF’er. I boksen her til højre kan du læse, hvordan du klarer den opgave nemt og hurtigt.

Måske er du interesseret i ...