HistoriskAtlas.dk

Fortæl Danmarks historie digitalt

Hjemmesiden HistoriskAtlas.dk vil have din hjælp til at fortælle den lokale historie, før den går tabt.

18. maj 2016

Selvom de lokalhistoriske museer rundt om i Danmark indeholder et væld af viden, så mener hjemmesiden HistoriskAtlas.dk, at danskerne ligger inde med mange ufortalte historier. Dem vil hjemmesiden nu samle, før det er for sent.

Når HistoriskAtlas.dk lancerer deres nye hjemmeside d. 23. maj, vil du kunne fortælle historier om din slægt eller dit lokalområde direkte på hjemmesiden. Folkene bag hjemmesiden har stor tillid til, at borgernes historier er korrekte:

”Erfaringen med brugergenereret indhold, f.eks. på Wikipedia, er, at der er en høj grad af selvjustits. Vi forudser, at det samme bliver tilfældet her – især fordi mange af vores brugere er dedikerede historieelskere. Ikke desto mindre laver vi en klar adskillelse mellem det professionelle og det borgerskabte indhold, så man selv kan vælge, hvad man vil se,” fortæller Pernille Schou fra HistoriskAtlas.dk.

HistoriskAtlas.dk er et interaktivt kort på nettet, i stil med Google Maps, der samler billeder og historier om mere end 6000 lokalhistoriske begivenheder, steder og personer. Hjemmesiden blev startet af Odense Bys Museer, men er i dag landsdækkende.

Måske er du interesseret i ...