nyheder/tibet_145.jpg

Hele Youtube er blokeret i Kina

Myndighederne i Xinhua i Kina siger, at Youtube er blokeret i Kina på grund af en forfalsket video om politivold i Tibet.

18. marts 2009

Google meldte i går, at deres tjeneste for videodeling - Youtube er komplet blokeret af myndighederne i Kina. Den fuldstændige blokering er usædvanlig, for hidtil har kinesiske myndigheder stillet sig tilfreds med at frasortere de videoer, som efter deres mening krænkede den offentlig ro og orden eller som truede rigets sikkerhed. Youtube har tidligere været blokeret i blandt andet Pakistan, Thailand og Tyrkiet.

En melding fra det officielle byråd i Xinhua anklager Youtube for at have vist en video om, hvordan kinesisk politi slog og mishandlede demonstranter i den tibetanske hovedstad Lhasa. Ifølge Xinhua er videoen en forfalskning plantet af tilhængere af den religiøse eksilleder Dalai Lama. Meldingen siger ingenting om, at Youtube ikke længere er tilgængelig i Kina.

Hjemmesiden www.savetibet.org publicerede den 20. marts meldingen "Disturbing new footage of police brutality in Tibet released by Tibetan government in exile" (bekymrende nye optagelser af politiets brutalitet i Tibet udgiver af Tibets eksilregering). Det er sandsynligvis de optagelser, der er årsagen til, at kinesiske myndigheder nu har blokeret Youtube.

Måske er du interesseret i ...