Forstørrelsesglas Google

Google udfordrer iTunes

Apples iTunes kan ikke længere føle sig sikker på musikmarkedet. Google har lige lanceret det nye Google Music, der vil komme alle Android-brugere til gode.

18. november 2011 af Mads Willumsen

Google har allerede monopol på søgemaskiner, og har udviklet Android-software, som mange bruger. Men nu vil de også overtage musikmarkedet.

Det nye Google Music er i første omgang kun tilgængeligt for amerikanerne, men hvis det fører til stor omsætning, vil det helt sikkert udvides til resten af verden.

Det bliver muligt at hente musik gennem Android Market, og en sang vil koste omkring 1 dollar (5,5 kroner). Forbrugere kan gemme helt op til 20.000 sange på Googles servere.

Man vil på denne måde kunne spille musik på alle ens medier, uden at skulle synkronisere. Det er dog påkrævet at have en internetforbindelse, for at afspille musikken. Så det ville ikke være muligt at høre musik i fx et fly.

En ukendt musiker vil også kunne lægge sin musik ud på markedet. Dette gøres gennem Artist Hub, og koster 25 dollars (ca. 150 kr.). Man kan på denne måde tjene penge på sin musik, uden at have en pladekontrakt.

Google Music er udviklet i samarbejde med EMI, Universal, Sony og en række andre små selskaber.

Måske er du interesseret i ...