piratebay

Google fjerner millioner af links

Flere hundrede millioner links er siden januar blevet fjernet fra Googles søgemaskine for at komme piratkopiering af musik og film til livs.

Filmstudier og musikproducenter kæmper med næb og klør for at lukke ned for den ulovlige strøm af piratkopier, som florerer på nettet. Siden januar 2013 har de presset Google til at fjerne over 100 millioner links til sider, der er på kant med loven om copyright.

Google får flere millioner af henvendelser hver uge fra musik- og filmindustrien, og antallet af links, som bliver fjernet, er da også eksploderet inden for det seneste år. De 100 millioner links, der er blevet fjernet de seneste syv måneder, er en fordobling af det samlede antal for 2012.

Kampen for at lukke siderne er dog skønne spildte kræfter, mener Mark Mulligan, der er teknologianalytiker ved mediekonsulenten Midia Consulting. ”Hver gang du fjerner en side, så dukker der to nye op, fordi fildeling sker decentralt fra computere og servere over hele verden” siger han.

De ulovlige filer bliver delt som såkaldte torrents. Her kan en bruger dele en fil ved at uploade den til internettet, som andre brugere så kan hente ved hjælp af et program. En af de mest kendte torrent-sider er The Pirate Bay, hvor brugere i flere år har kunnet finde ulovlige film og musik.

Måske er du interesseret i ...