nyheder/ocean_145.jpg

Google dykker ned i verdenshavene

En total kortlægning af verdens oceaner er det næste ambitiøse mål for Google. Men det kan tage 100 år, vurderer eksperter.

Til lands, i rummet og nu også under vandoverfladen. Google Earth og Google Sky er allerede succesfulde korttjenester, og det samme skal Google Ocean være, hvis det står til Google.

Ideen er at give brugerne mulighed for at panorere hen over havbunden i 3D og få andre informationer om havet så som dybde, vandtemperatur, strømninger, koralrev og skibsvrag.

Men det hele kræver naturligvis, at havbunden er kortlagt, ligesom jorden er affotograferet fra rummet i Google Earth. Og det har lange udsigter, for de kort, der i dag findes over havet er alt for upræcise.

Derfor har Google samlet et rådgiverhold af haveksperter, og deres foreløbige vurdering lyder, at en fuldstændig højopløselig ”affotografering” af havbunden kan tage op til 100 år. Indtil da må vi tage til takke med udsyn til landjorden og verdensrummet – og udskyde drømmen om at finde det forsvundne Atlantis hjemme fra pc'en.

Måske er du interesseret i ...