Google e-boghandel

Google åbner e-boghandel

Google har nu åbnet en e-boghandel med tre millioner titler i USA. Tjenesten ventes at komme til Danmark i 2011.

7. december 2010

Selskabet bag den populære søgemaskine håber at få del i det hastigt voksende marked for bøger i digital form. Sammen med netop søgemaskinen, kan den nye tjeneste bliver et stærkt alternativ til de eksisterende boghandlere med e-bøger på hylderne. Google ligger således inde med værdifuld viden hvis du fx søger på en forfatter, da søgemaskinen så straks vil kunne foreslå en række bogtitler eller værker i samme genre.

Amazon er verdens største boghandel, og har stor succes med e-boglæseren Kindle, der er en smart lille enhed med en læsevenlig skærm.

E-bøgerne fra Google er ikke afhængig af en enkelt specifik e-boglæser. Det betyder, at folk, der fx ikke ejer en Kindle eller en iPad fra Apple, kan nyde godt af det store bogudvalg. De kan nemlig hentes og læse på mange forskellige enheder, der kan gå på nettet, blandt andet en helt almindelig pc, en netbook, en Android-telefon, en iPhone eller en iPad.

Det er endnu ikke muligt i Danmark at købe e-bøger via Google, men e-boghandlen ventes at åbne i Europa i løbet af 2011. Indtil da må du ”nøjes” med at finde millioner af gratis e-bøger, som er tilgængelige via Google.

Måske er du interesseret i ...