Liveshopping

På Elgigantens hjemmeside kan du bestille tid hos en sælger, som så videochatter med dig, mens I kigger på varer i butikken.

Gå i fysiske butikker hjemmefra

De fysiske butikker lider under corona-krisen, men nu er der kommet nye muligheder for at handle i fysiske butikker hjemmefra.

I disse corona-tider lider mange butikker som konsekvens af tvangslukning eller færre besøgende end før udbruddet af virussen.

Det fik allerede i starten af epidemien mange lokale detailbutikker til at satse på fælles online-salg for at holde gang i forretningen.

Mange mindre butikker har desuden taget de sociale medier i brug for at få ekstra gang i deres webshops med online auktioner eller andre kreative tiltag.

Videochat med en sælger i butikken

Men også de store og etablerede butikker er nødt til at tænke nyt, hvis de skal fastholde en sund økonomi i tider, hvor folk helst holder sig hjemme. 

Og det må man sige, at de har gjort hos Elgiganten. 

Her har de nu introduceret såkaldt "live shopping", hvor du booker tid hos en sælger i en af Elgigantens butikker. 

Du modtager så en mail med et link til videochattjenesten Microsoft Teams kort før din aftale. Når du åbner linket fra pc eller telefon, kan du videosamtale direkte med sælgeren i butikken, hvor han kan vise dig specifikke produkter og svare på dine spørgsmål.

Hvis du beslutter dig for at købe et produkt, modtager du straks en anmodning fra MobilePay på din telefon. Når den er godkendt, bliver varen sendt afsted.

Det er altså næsten som at være til stede i butikken - men helt uden smitterisiko.

> Læs også: Sådan holder du videomøder på nettet

Liveshopping i Elgiganten

Du må regne med, at du først kan få en tid til live shopping efter nogle dage.

Prøv tøj og briller hjemmefra

Andre webshops giver dig mulighed for at prøve deres varer hjemmefra, før du beslutter dig for at købe. Det kan enten ske ved at du fysisk modtager varerne, som du så blot returnerer gratis, hvis de ikke passer dig.

Andre netbutikker tager den moderne teknologi i brug. Hos brilleforretningen Edel Optics kan du fx blot trykke på en knap for at prøve deres solbriller på. 

Det foregår ved at hjemmesiden tænder din telefons eller pc's kamera. Du ser nu dig selv på skærmen, og de briller, du er interesseret i, sættes nu over dine øjne. 

Brillerne er et 3D-billede, så du kan dreje hovedet og se dem fra alle vinkler. 

Hos Edels Optics kan du prøve solbrillerne på, inden du køber. 

Få svar på dine spørgsmål straks

De fleste etablerede webbutikker har efterhånden fået en chatfunktion, hvor du hurtigt kommer i direkte kontakt med en kundeservicemedarbejder hos firmaet. 

Det er en både nem og hurtig måde at få besvaret spørgsmål om en vare - og det svarer lidt til den hjælp du får i butikken af en sælger. 

Forskellen er bare, at du nu kan få hjælpen hjemmefra og helt risikofrit.

Du kan naturligvis også altid handle på nettet. I denne artikel får du gode råd til, hvordan du gør det mest sikkert. 

Måske er du interesseret i ...