nyheder/23andme145.jpg

Find dine gener på nettet

Spyt i et glas og søg i dine egne gener på nettet. Et amerikansk selskab tilbyder at analysere dine genetiske informationer, så du kan få oplyst den statistiske sandsynlighed for, at du rammes af bestemte arvelige sygdomme.

19. december 2007

Selskabet bag hedder 23andMe, og vil hjælpe folk med at forstå deres gener, og analysere dem og fremhæve væsentlige faktorer om fx ens aner, arvelige sygdomme og karaktertræk. Lyder det som en god ide, kan man få tilsendt et rør, som man returnerer med en spytprøve. Fire til seks uger senere får man tilsendt en adgangskode, så man kan få den genetiske sandhed om sig selv.

Der er dog en risiko for, at man lærer noget ubehageligt om sig selv, som fx sygdomme og at ens far ikke er ens biologiske far, og andre overraskelser der har med ens arvemateriale at gøre.

23andMe er kendt som den virksomhed, hvis medstifter er gift med Sergey Brin, der stiftede Google. Google har da også har skudt flere millioner dollars i det internetbaserede projekt, der indtil videre kun er for kunder i USA. DNA-analysen har dog sin pris, nemlig 999 dollars, cirka 5200 kroner.

Måske er du interesseret i ...