googlenu

Find dig selv på Google

Google lancerer i de kommende dage en ny stemmebaseret søgefunktion, hvor du fx kan søge efter middagsaftaler og feriebilleder.

Der er hverken brug for tastatur eller mus, når Google i løbet af august ruller sin nye søgefunktion ud til din Google-konto. Søgningen er i stedet stemmestyret og giver dig mulighed for at lede efter aftaler, e-mails og dokumenter i din Google-profil.

Søgefunktionen bliver i første omgang lanceret på engelsk, så hvis du skal vide, om du har aftalt en biograftur om fredagen, skal du spørge din telefon eller tablet om ” What are my plans for friday? ”. Har du ikke de store mundtlige engelskkundskaber, kan du også skrive spørgsmålet i søgefeltet som en helt almindelig Google-søgning.

Ifølge Google skulle nye søgefunktion også kunne dykke ned i dine e-mails og finde mindre detaljer som et flynummer, hvis du skal ud og rejse. Derudover kan du skærpe din søgning efter billeder på din Google+-konto, hvis du fx leder efter billeder fra en ferie i Thailand sommeren 2009.

Den stemmestyrende søgning vil kunne hentes til smartphones og tablets med både Android og iOS. Det er endnu uvist, om søgefunktionen kommer på dansk.

Måske er du interesseret i ...