e-shop

Fem tips til sikker e-handel

Bliv mere sikker, når du køber varer på nettet. Vi har samlet fem gode huskeråd, som hjælper dig godt på vej.

18. marts 2016 af Mathias Alsted Flinck

Teaterbilletter, sportstøj og flybilletter går som varmt brød på nettet, og i de nordiske lande ligger vi i top, når det gælder digitale indkøb.

Desværre har svindlere og it-kriminelle også opdaget, at danskerne ofte besøger webbutikker i både ind- og udland.

De mange svindelnumre kan være svære at spotte, men husker du disse fem tommelfingerregler, bliver du bedre til netop dét:

1 Hold øje med hængelåsen Der vil ofte optræde en lille hængelås eller teksten "https" foran selve hjemmesidens adresse, når du vil betale for dine varer - det er bestemt et godt tegn.

Optræder en af de to, er det et tegn på, at der er en sikker forbindelse mellem dig og den pågældende webbutik.

2 Undersøg e-mærket E-mærket er en godkendelse af en bestemt webbutik. Falske butikker kan finde på at placere et tilsvarende logo på deres side, men det kan du afsløre ved holde markøren over billedet, og så vil der dukke en adresse op i din browsers nederste venstre hjørne.

Den adresse skal hedde: https://www.emaerket.dk.

3 Tjek CVR-nummeret Webbutikker skal altid skilte med deres CVR-nummer, og det kan du tjekke rigtigheden på www.cvr.dk - indtast blot nummeret og sørg for, at der er overensstemmelse mellem webbutikken og oplysningerne på cvr.dk.

4 Tag et kig på kontaktoplysningerne Webbutikkens kontaktoplysninger er også altid et godt sted at tjekke, hvis du er i tvivl om, hvorvidt hjemmesiden er fup og fidus.

Optræder der obskure telefonnumre og e-mailadresser på sidens kontaktoplysninger, er der en vis risiko for, at det er et farligt sted at handle.

5 Billige mærkevarer Levi's jeans til 150 kr. og Gucci-tasker til 200 kr. er tilbud, der er for gode til at være sandt. En hjemmeside, som skilter med så gode tilbud, vil derfor med al sandsynlighed være et farligt sted at handle.

Måske er du interesseret i ...