search

Farer lurer på søgemaskinerne

Du er ekstra udsat for svindlere, når du søger efter billeder på nettet. Find ud af hvilken søgemaskine, der er mest udsat og hvad du kan gøre for at sikre dig .

Søgemaskine-forgiftning er når internet-kriminelle ulovligt får en søgemaskine til at lægge deres sider højt op i søgeresultaterne. Det betyder, at når du bruger søgemaskinerne så risikerer du at få noget langt værre end svar, for eksempel virus. Firmaet SophosLabs arbejder med denne type angreb, og ifølge dem er Microsofts søgemaskine Bing hårdest ramt.

Søgemaskiner prioriterer blandt andet resultater ud fra popularitet, hvilket betyder at populære sider og billeder kommer højere op i søgeresultaterne. Kriminelle kan presse deres sider og billeder op i søgeresultaterne ved hjælp af computerprogrammer, der linker falske søgninger videre til deres sider. En taktik der ofte virker så godt, at de kan komme på første side af søgeresultaterne.

Ifølge SophosLabs rammer op mod 65 procent af angrebene Bing, mens Google tegner sig for godt 30 procent. De resterende fem procent rammer mindre søgemaskiner. SophosLabs tal viser desuden, at det ikke er tekstsøgningerne som du for alvor skal vogte dig for. Hele 92 procent af angrebene var nemlig forsøg på at presse billeder opad i søgeresultaterne. De kriminelle fokuserer på billed-resultaterne fordi udbyderne er bedre til at identificere farlige sider end billeder. Billederne er også et bedre sted at angribe dig, da det er sværere i et blik at lure om et billede er mistænkeligt.

Vores råd er derfor, hold dig fra Bing for øjeblikket - og lad være med at bruge billedsøgning.

Sørg også for altid at have en solid og opdateret sikkerhedspakke på din pc.

Måske er du interesseret i ...