Messenger Kids

Snart kan dine børn kommunikere med vennerne med en børneversion af Facebook Messenger. 

© Facebook

Snart kommer Facebook Messenger Kids til børn

Facebooks Messenger-app har allerede over en milliard brugere. Nu har det sociale medie udviklet en version af app’en til børn under 13 år.

5. december 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

Børn under 13 år har ikke tidligere haft adgang til Facebooks Messenger-app, der kræver en Facebook-konto. Det bliver snart anderledes. 

Facebook har nemlig udviklet Messenger Kids, der er henvendt specifikt til børn, der er for unge til at bruge den normale version af app’en.

Messenger Kids er bygget til at være passende for børn at bruge. App’en kræver ikke, at barnet har en Facebook-konto. I stedet opretter en forælder barnets konto igennem sit eget login. 

Forældrene holder øje 

Når det er gjort, kan barnet kun skrive med folk, som forælderen har godkendt som eksempelvis familie, venner og andre børn med Messenger Kids.

Når barnet er i kontakt med de accepterede kontaktpersoner, kan de skrive og foretage opkald med dem, også selvom kontaktpersonen bruger den normale Messenger-app. 

Messenger-brugere, der ikke er blevet godkendt af barnets forælder, kan ikke se eller kontakte barnet på Messenger.

> Læs meget mere om Facebook her...

Messenger Kids er et sikkert sted for børn

Facebook har forsøgt at gøre Messenger Kids så sikkert som muligt. Børnene kan selv blokere og anmelde brugere, som de ikke vil have kontakt med, selvom forælderen har sagt god for dem. 

Samtaler på app’en kan ikke slettes, men forælderen kan ikke se dem fra sin egen app. Facebook foreslår derimod at forældre spørger børnene om at se beskederne, hvis der er noget, de er nervøse for.

Den nye app er helt gratis, og der er ingen reklamer. Noget, som Facebook ellers arbejder på at få ind i den vanlige Messenger app. 

Messenger Kids er nu tilgændelig til Apple-produkter i USA. Facebook har planer om at lancere app’en på Android senere på måneden og i andre dele af verden på et senere tidspunkt.

Du kan læse mere om appen her.

Tjek også vores liste over de 100 bedste apps til din smartphone.

Måske er du interesseret i ...