Virus screen

Pas på farlig Facebook-virus

Lige nu spreder en farlig virus sig hastigt på Facebook. Virussen er meget farlig og kan inficere hele din computer.

17. december 2014

Hvis du ser et mistænkeligt link til en video, tagget med dit navn og teksten ”OMG!” eller ”Private Video”, skal du under ingen omstændigheder klikke på det. Det er nemlig ondsindet software, som vil inficere din computer.

Ifølge det danske sikkerhedsfirma CSIS, er virussen en såkaldt orm. Og hvis du klikker på linket sender den sig selv videre til dine Facebook-venner og opnår derfor hurtig spredning. Den installerer også en browser-udvidelse, som giver bagmændene kontrol over din computer, så de fx kan installere inficerede programmer.

Og hurtig spredning er netop, hvad der er sket. CSIS’ direktør, Peter Kruse udtaler til b.dk, at omkring 1.000 til 10.000 danske Facebook-profiler kan være inficerede med virussen.

Få hjælp til at holde din pc virusfri med et abonnement på Nordens bedste computermagasin

Hvis du skulle være så uheldig at komme til at klikke på linket, anbefales det, at du først prøver at fjerne browser-udvidelsen i din browsers indstillinger. I Internet Explorer findes udvidelserne i fanen ”Administrer tilføjelsesprogrammer, i Chrome under ”Indstillinger” og i Firefox under ”Tilføjelser.” Du bør også skifte kodeordet til din Facebook-profil.

Dette er dog ingen garanti for, at du er sluppet af med virussen. Derfor kan du køre en grundig scanning af computeren med et antivirusprogram fx Malwarebytes Anti-Malware, som du blandt andet finder på Komputer for alles CD, der følger med bladet. > Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...