VideoVirus

Farlige falske videoer på Facebook

Pas på! Video-links kan tage kontrol over din Facebook-profil.

18. april 2016

Hvis du modtager en privatbesked fra en ven på Facebook, med et link til en video, skal du tænke dig om en ekstra gang, før du klikker! For tiden florer en rigtig ubehagelig type malware, der kan tage kontrol over din Facebook-profil.

Videobeskederne, med titler som ”Min første video”, ”Min video” og ”Privat video”, viser sig hurtigt at være et link, der beder dig om at downloade et plug-in, så du kan afspille den vedhæftede video. Klikker du på linket bryder helvede løs.

Programmet vil straks begynde at sende lignende beskeder fra din profil til dine venner og familie på Facebook, så programmet spredes endnu længere omkring. Sikkerhedsfirmaet ESET fortæller, at de den seneste uge har set denne trussel mere end 10.000 gange i alle dele af verden.

ESET fortæller desuden, at programmet kan overtage kontrollen med endnu mere af din Facebook-profil. Blandt andet kan programmet tilføje og fjerne venner, oprette nye Facebook-sider i dit navn samt dele, rette og gemme indhold fra din profil.

Ifølge ESET rammer malwareprogrammet indtil videre kun brugere af Chrome-browseren, men sikkerhedsfirmaet kan ikke garantere, at andre browsere bliver inficeret i fremtiden.

> Stor guide til sikker brug af facebook

Måske er du interesseret i ...