Adskillige brugere raser over de flydende videoer, som man ikke kan slå fra.
Facebooks flydende videoer

Adskillige brugere raser over de flydende videoer, som man ikke kan slå fra.

© Komputer for alle/Facebook

Facebooks videoer følger efter dig

En ny funktion på Facebook betyder, at de videoer, som du klikker på, følger efter dig, når du ruller ned på siden. Og du kan ikke slå funktionen fra.

13. marts 2017 af Mathias Alsted Lund Flinck

Videoer er populære på det sociale medie Facebook, hvor brugerne samlet set når igennem otte milliarder klip på daglig basis. Facebook forsøger at gøre videovisningen nemmere og mere fleksibel med den nye funktion kaldet svævende videoer.

Funktionen bliver aktiveret, når du klikker på video, fx når du skruer op eller ned for lydstyrken, og du derefter ruller ned på siden. Straks dukker videoen op i et vindue i øverste venstre hjørne - og du kan ikke slå funktionen helt fra.

Det virker dog ikke til, at de svævende videoer har fået den ønskede modtagelse. På Facebooks udviklerforum, hvor brugere kan stille spørgsmål til tjenesten, raser adskillige brugere over, at det er umuligt at slå den lettere invaderende funktion fra. 

Sådan fungerer lappeløsningen

Det er uvist, om Facebook agter at give efter for de kritiske røster, så foreløbig er du tvunget til manuelt at lukke de videoer, der dukker op - og det kan gøres på to forskellige måder.

Du kan helt enkelt lukke det vindue, der dukker op, når du ruller ned af siden. Det er også muligt at forhindre vinduet i at dukke op ved at klikke på det lille blå ikon, som dukker op, når du holder musen over videoen (se billedet herunder).

Videovisningen blev testet i 2015, men er først blevet rullet ud i stor skala for nylig. 

Slå videoerne fra
Slå videoerne fra

Klik på det blå ikon for at undgå, at videovinduet dukker på, når du ruller ned på siden.

© Komputer for alle

Hvis du tegner abonnement på Komputer for alle nu, får du adgang til de seneste 5 magasiner via Wype.

Måske er du interesseret i ...