Facebook har købt appen tbh, der lader unge sende komplimenter til hinanden.
Send komplimenter til dine venner

I appen tbh, som Facebook nu har købt, kan man kun sende komplimenter til hinanden. Det forventes, at appen udbredes fra USA til resten af verden.

Facebook køber app fyldt med komplimenter

Facebook har købt app'en tbh, hvor brugerne kun kan sende komplimenter til hinanden, for 630 millioner kroner.

17. oktober 2017 af Christian Slot

Kommentar-tråde på sociale medier flyder i stigende grad over med hadefulde kommentarer – og måske lige frem trusler.

Nu opruster Facebook kampen mod de ondsindede kommentarer med opkøbet af app’en tbh. Tbh er forkortelsen for ”to be honest” altså ”for at være ærlig”.

Udelukkende komplimenter

I tbh kan du svare på anonyme spørgeskemaer (med komplimenter) om dine venner som fx: ”Hvem har det sødeste smil?” – efterfølgende kan du anmode om at få svaret vist af personen, der sendte komplimentet.

I en kommentar til nyhedsmediet The Verge skriver Facebook, at ”vi deler samme mål som tbh – nemlig at bygge et fælleskab og gøre det muligt for folk at dele ting på en måde, der bringer os tættere sammen. Vi er imponerede over den måde, tbh har gjort dette ved at bruge spørgeskemaer og med Facebooks ressourcer kan tbh blive ved med at udvide og skabe gode erfaringer."

Salgspris: 630 millioner kroner

Ifølge mediet TechCrunch har Facebook betalt i omegnen af 630 millioner kroner for appen – et tal som Facebook ikke har offentliggjort.

Tbh er blevet vanvittigt populær; i de sidste ni uger er appen downloadet fem millioner gange og har haft 2,5 millioner daglige brugere. Det forventes at Facebook med overtagelsen gør appen tilgængelig i resten af verden inden længe.

Læs alt om Facebook her

Måske er du interesseret i ...