Facebook-bait
© Facebook

Facebook går til kamp mod irriterende opslag

Det sociale medie forsøger at gøre din oplevelse på Facebook bedre ved at sørge for, at din Facebook-væg ikke er fyldt med opslag, du ikke gider at se. Læs mere her.

19. december 2017 af Peter Skovbjerg Jensen

I et forsøg på at gøre brugeroplevelsen bedre, har Facebook lanceret to nye funktioner, de håber vil hjælpe dig med at undgå opslag, du ikke gider at se.

Facebook går nemlig til kamp mod sider, der prøver at få dig til at dele, tagge eller kommentere på deres opslag. 

Udtryk som ”Tag dine venner” eller ”Like dette, hvis du er enig” vil fremover betyde, at opslag bliver straffet af Facebook, som derfor viser dem mindre i dit nyhedsfeed.

Begrænsningen vil dog ikke gælde i tilfælde, hvor man har en god grund til at bede om at dele, som eksempelvis ved forsvundne personer eller lignende.

I en blog forklarer Facebook, at den nye funktion kommer som et direkte svar på brugeres ønske om en bedre oplevelse på siden, hvor de mener, at de ser for meget, som de ikke er interesserede i.

Tag en pause fra opslag

Det er ikke kun sider, der beder dig om at dele dem, som Facebook vil hjælpe dig med at slippe for. Firmaet vil også lade dig holde en pause fra opslag fra dine venner med en ny funktion.

I stedet for ikke at følge er ven mere, som kan føles som en mere permanent beslutning, kan du nu ”Snooze” dem. Det vil sige, at du ikke modtager notifikationer eller opslag fra dem i 30 dage.

Når de 30 dage er gået, vil du blive spurgt, om du ønsker at forlænge snoozen eller ej.

Tidligere på året fjernede Facebook også muligheden for at invitere venner til spil og apps på mediet. Altsammen for at gøre din brugeroplevelse bedre. 

Læs alle vores nyheder om Facebook her.

Måske er du interesseret i ...