Bilka

Bilka advarer: Falsk Facebook-side!

Flere end 6000 danskere er allerede blevet snydt af en fupkonkurrence på Facebook.

7. juni 2016

”Vind 55 minutter til at gå amok i en af vores butikker!” Sådan lyder den falske invitation til en konkurrence fra Bilka. I disse dage deles opslaget livligt på Facebook, hvor flere end 6.000 danskere allerede er blevet narret af en Facebook-side, der udgiver sig for at være Bilkas officielle side.

Når ofrene for fupsiden har liket og delt opslaget, bliver de tilbudt at købe et gavekort til Apple-produkter. Gavekortet efter sigende har en værdi af 2.000 kroner, men ofret bliver tilbudt at købe det for bare fem kroner!

Tilbuddet er selvfølgelig for godt til at være sandt. Læser du betingelserne for konkurrencen, viser det sig nemlig, at du ud over gavekortet også binder dig til et abonnement til en backup-service til din smartphone – der automatisk kopierer dine filer og kontakter. ”Servicen” koster flere hundrede kroner om måneden.

Tjek selv om konkurrencen er falsk

Den falske Bilka-konkurrence er en del af en bølge af fup-konkurrencer på Facebook. For nylig faldt cirka 40.000 mennesker for en lignende fupkonkurrence fra Ikea og i øjeblikket florerer også en snydeside fra Føtex.

Ser du en konkurrence på Facebook, kan du hurtigt tjekke, om der er fusk involveret ved at kopiere Facebook-sidens URL fra adressefeltet og sætte den ind i søgefeltet på denne side: http://www.incover.dk/shop/facebook

Måske er du interesseret i ...