Facebook

Facebook laver nye regler

Facebook har fremlagt en opdateret Politik for beskyttelse af personlige oplysninger. Omskrivningen skal gøre sidens politik for beskyttelse af personlige oplysninger lettere at forstå.

Den populære sociale online-tjeneste, Facebook, bekendtgjorde den 29. oktober, at de har intentioner om at omskrive sidens politikker og opdatere dem, for at gøre det lettere for folk i al almindelighed at se, hvad siden gør med brugernes data.

Samtidigt er der også gjort mere ud af at forklare om hvad det betyder at have sine kontaktoplysninger indstillet, så profilen er tilgængelig for alle:

”Information indstillet til "alle" er offentligt tilgængelige oplysninger, og kan tilgås af alle på internettet (inklusive folk ikke logget ind på Facebook), er omfattet af indeksering af tredjepart søgemaskiner, kan være forbundet med dig uden for Facebook (som når du besøger andre websteder på internettet), og kan importeres og eksporteres af os og andre uden begrænsninger når det gælder beskyttelse af personlige oplysninger. Standardindstillingen for visse typer af oplysninger, du sender på Facebook er indstillet til "alle". Du kan gennemse og ændre standardindstillingerne i dine personlige indstillinger. Hvis du sletter ting med et "alle" indhold, som du har lagt ud på Facebook, vil vi fjerne det fra din Facebook-profil, men har ingen kontrol over dets brug uden for Facebook”

Ud over at lette lidt for den tunge legale snak som den nuværende politik godt kan bære præg af, kommer der også et par enkelte tilføjelser. En af disse syntes at indikere at Facebook følger med på bølgen af positionsrelaterede applikationer, som fx kan vise hvor dine kontakter befinder sig i øjeblikket.

Du kan gennemse forslaget og give din mening til kende indtil klokken 18 den 5. november 2009.

Måske er du interesseret i ...