facebooklike

Facebook giver dig øget selvværd

Få minutters dagligt Facebook-kiggeri kan forbedre dit selvværd, men ambitionerne lider dog et knæk, viser en ny undersøgelse.

De fleste brugere på Facebook viser en flot, positiv og interessant side af sig selv på det sociale medie til en stor gruppe af venner. Den positive fremstilling er ikke bare varm luft, for den kan faktisk hjælpe dig til et øget selvværd og glæde, viser en undersøgelse fra et amerikansk universitet.

Forskerne på University of Wisconsin-Madison målte nemlig øget selvværd i en række testpersoners underbevidsthed, efter de havde kigget deres egne Facebook-profiler efter i sømmene i fem minutter. Det øgede selvværd betød dog også, at testpersonerne følte sig selvtilfredse og derfor mindre ambitiøse.

Efter at have kigget på deres profiler gennemgik testpersonerne en associationstest, der ofte bliver brugt til denne type undersøgelser. Her viste testpersonerne altså et øget selvværd, mens de efterfølgende i en simpel matematisk test viste en mangel på motivation.

Associationstesten har været udsat for en del kritik, fordi testpersonernes skal svare så hurtigt på en række spørgsmål, at personerne aldrig opdager de underbevidste tanker og derved mærker et øget selvværd. De amerikanske forskere holder dog fast i, at der er sammenhæng mellem en positiv Facebook-profil og et øget selvværd.

Måske er du interesseret i ...