facebooklager

Facebook fryser dine billeder ned

Det sociale medie Facebook er begyndt at bygge store lagerrum til gamle billeder, som brugerne sjældent kigger på. Lagerrummene bliver bygget i iskolde områder for at spare på strømmen til køleanlæg.

25. februar 2013

Over én milliard brugere har til sammen lagt flere milliarder billeder på Facebook, men det er kun otte procent af de billeder, som venner og bekendte kigger på. Facebook er derfor i gang med at bygge kolde lagerrum fyldt med servere og harddiske til gamle billeder, der skal hjælpe virksomheden med at spare på strømmen.

Strømbesparelserne sker ved, at lagerne bliver bygget i kolde omgivelser, så behovet for støre køleanlæg er mindre. Derudover vil serverne med de gamle billeder gå i dvale, når brugerne ikke skal hente billeder fra dem.

Det får ikke den store betydning for brugerne, at de gamle billeder bliver flyttet. Facebook forventer, at det maksimalt vil tage et par ekstra sekunder, når de gamle billeder skal indlæses på din skærm.

Indtil videre har Facebook allerede bygget to lagerrum i Oregon i USA, hvor et tredje er på vej, mens det første lagerrum uden for USA bliver bygget i Sverige tæt på polarciklen. Hvert lagerrum kan gemme op til en exabyte data, hvilket svarer til 250 millioner fyldte dvd’er.

Måske er du interesseret i ...