Facebook-forside

Facebook får ny søgemaskine

Spekulationerne gik højt forud for gårsdagens Facebook-pressemøde, men ikke mange rygter blev indfriet.

16. januar 2013

Rygterne svirrede, og nogle gik endda på en kommende Facebook-telefon, men præsentationen var omkring Facebooks nye søgemaskine Graph Search. Idéen er, at man kan søge i millioner af billeder, oplysninger, mennesker og delte links, som Facebooks enorme brugerdatabase har lagt op.

Facebook har i omegnen af en milliard brugere, og den nye søgemaskine lader dig søge i alt det indhold de har skabt. Det betyder i praksis, at man fx kan søge efter folk med forskellige karaktertræk, som ”folk med interesse for korstingsbroderi i København” og finde dem.

Konceptet lyder umiddelbart ret simpelt, men det er en frygtelig indviklet affære, da søgealgoritmen skal tage hensyn til brugernes privatlivsindstillinger, som kan variere imellem billeder, status-opdateringer og personlige oplysninger.

En af de unikke ting ved den nye søgemaskine, er at den programmeret til at håndtere spørgsmål og sætninger i et naturligt sprog, hvilket skulle gøre den nemmere at bruge i forhold til en almindelig søgemaskine. Ideen med søgeværktøjet er at gøre Facebooks funktioner bredere, og fx vurdere hvor du skal spise eller købe ind ud fra hvad dine venner anbefaler.

Vi ved endnu ikke hvornår vi får den fulde Graph Search at se i Danmark, men Facebook vil sandsynligvis introducere funktion for engelsktalende nationer først.

Måske er du interesseret i ...