Pingdom

Ni ud af 10 e-mails er spam

Hvor mange mennesker var på internettet i 2010, hvor mange e-mails blev der sendt, og hvor mange nye hjemmesider kom på nettet? Et svensk firma har sat tal på det forgangne online-år.

18. januar 2011

I 2010 sendte 1,88 milliarder mennesker verden over intet mindre end 107 billioner e-mails, svarende til et gennemsnit på 294 milliarder om dagen. Heraf udgør spam, det vil sige reklamer, man ikke selv har bedt om, hele 89,1 %.

Oplysningerne stammer fra det svenske firma Pingdom, der har specialiseret sig i at måle trafikken på internettet, der i det forgangne år havde 1,97 milliarder brugere, heraf knap 500 millioner personer i Europa. Antallet overgås kun af Asien, hvor flere end 825 millioner fandt vej til nettet.

Og der var steder nok at besøge, mere præcis 255 millioner hjemmesider, og flere end 21 millioner nye blev tilføjet i løbet af året.

Det fremgår af statistikken fra Pingdom, at sociale medier spiller en væsentlig rolle for mange personer på nettet. Ved udgangen af 2010 var der 600 millioner brugere som af Facebook, og de delte i gennemsnit over tre milliarder billeder hver måned.

Hver dag blev der set to milliarder videofilm på YouTube, og hvert minut blev der lagt 35 timers film ud på videotjenesten.

Måske er du interesseret i ...