Spam-mail

Danmark har førstepladsen i spam

En ny undersøgelse tildeler Danmark førstepladsen som det mest spammede land i verden.

29. oktober 2009

Danmark vandt sig en noget tvivlsom førsteplads for nylig. 96,2 procent af al email modtaget i Danmark i oktober var spam – og det gør os til det mest spammede land i verden. Det er langt over det globale gennemsnit på 88,1 procent, fortæller en ny rapport fra MessageLabs Intelligence, der er en afdeling under Symantec.

Rapporten viser en stigning i sæsontematiske spam-angreb der blandt andet gør brug af Halloween, Valentinsdag og jul for at nå ud til intetanende ofre. I forbindelse med højtiderne bliver der sendt så mange som op mod 500 millioner mails, klassificeret som spam, dagligt.

“Som det er typisk for spammere på dette tidspunkt af året, ser vi dem forsøge at tjene på højtiderne,” siger Paul Wood, senioranalytiker på MessageLabs Intelligence. “Selvom de kan være en smule overivrige, så er spamming et spil på tal og numre og det er tydeligvis lykkedes spammerne at klare sig på volumen indtil videre.”

Den største stigning af spam i oktober finder man i Mexico, hvor spamniveauet steg med 4,8 procent til 92,7 procent. Luxembourg var det mest aktive land for phising angreb med 1 ud af 110 mail, og samtidigt det land med den største stigning af virusangreb. I Danmark er der virus i 1 ud af 209,4 mails.

”Når det kommer til phishing, har vi set et markant skifte i, hvordan de kriminelle arbejder. Ikke alene eksperimenterer de med forskellige sprog, men de retter også deres opmærksomhed mod online-tjenester som web-baserede emails foruden den finansielle sektor. Årsagen er sandsynligvis den udbredte brug af e-mail-adresser, der bliver brugt til at godkende andre steder - såsom sociale netværk, detailhandel og auktionssider,” siger Paul Wood.

Måske er du interesseret i ...