nyheder/Microsoft_183.jpg

Digitalt bibliotek fra Microsoft

Microsoft starter nu et digitalt bibliotek på internettet. Initiativet er en reaktion på et tilsvarende tiltag fra konkurrenten Google.

18. oktober 2006

Hvis du er træt af forstyrrende kaffepletter og kiksekrummer, mens du læser, er der nu snart håb forude. Microsoft har nemlig indgået et samarbejde med softwarefirmaet Kirtas Technologies om at opbygge et digitalt bibliotek. Microsoft vil i første omgang skanne materiale fra Cornell-universitetets bibliotek, men firmaet har allerede aftaler i hus med blandt andre British Library og University of California. Materialet skal benyttes på tjenesten "Live Book Search", som skal være klar i starten af næste år.

Som så mange andre af Microsofts initiativer for tiden, kommer firmaets nye bog-tjeneste som en reaktion på et tilsvarende tiltag fra konkurrenten Google. For et års tid siden annoncerede Google nemlig, at de ville digitalisere bøger fra universiteter som Stanford, Michigan og Harvard for at gøre dem tilgængelige på nettet. Selv om internettet i dag indeholder milliarder af sider, udgør nettet kun en brøkdel af den information, som fortsat kun eksisterer i papirform. Derfor er digitalisering af bøger blevet et indsatsområde for flere prominente virksomheder, herunder nu Microsoft.

Måske er du interesseret i ...