Global internet

Danmark har verdens bedste internet

Danmark snupper førstepladsen i en ny rapport, der vurderer, hvor meget internettet bidrager økonomisk, socialt og politisk til verdens lande.

16. december 2014

Endnu en gang lægger Danmark sig i spidsen, når det kommer til teknologi og it. For ikke lang tid siden, kunne vi berette om, at Danmark var verdens mest teknologisk udviklede land. Og nu har vi fået endnu en førsteplads.

Det er organisationen World Wide Web Foundation, der i deres årlige rapport, sætter Danmark som nummer et, når det handler om internettet, og hvor godt det fungerer i forhold til forskellige kategorier.

86 lande er blevet vurderet ud fra følgende parametre:

Hvor mange har adgang til internettet og mulighed for at gå online. I hvor høj grad lærer folk at bruge de nye teknologier, som internettet åbner op for. I hvor høj grad bruges internettet til pressefrihed, ytringsfrihed og åbenhed I hvor høj grad skaber internettet muligheder for de svageste i samfundet. I hvor høj grad sørger regeringen for ophavsret og privatliv, og beskyttelse af internettets brugere.

Ikke overraskende er det de skandinaviske lande og de rigeste lande, der ligger i toppen. Og her er det altså Danmark, der klarer sig bedst. På de følgende pladser kommer Finland, Norge, Storbritannien og Sverige.

Rapporten indeholder dog ikke kun gode nyheder. Ifølge den, lever der stadig 4,4 milliarder mennesker uden adgang til internettet. Prisen i de fattigste lande er over 80 gange højere end herhjemme, og så er nettet 10 gange så langsomt.

Måske er du interesseret i ...