Skyen cebit 2011

CeBIT viser tjenester på nettet

Skyen er det helt store samtaleemne på CeBIT - altså muligheden for at lade store servere på nettet klare de hårde beregninger, så din hjemme-pc kan slappe af.

2. marts 2011

Med mottoet ”lev og arbejd i skyen” har arrangørerne af verdens største IT-messe CeBIT lagt op til, at fokus på dette års messe skal være det såkaldte ”Cloudcomputing”, hvor avancerede computere på nettet håndterer tung information fra hjemmecomputeren, som for eksempel komplicerede udregninger og billedbehandling. Alle de store selskaber på markedet fra Dell til IBM har da også hver deres bud på, hvordan virksomheder og det offentlige i fremtiden kan udnytte deres produkter til at løse IT-opgaver, i stedet for at bruge penge på dyre programmer og computere. Til gengæld er det stadig småt med sky-produkter rettet mod den almene bruger.

Nogen af de eneste, som kan fremvise noget reelt er Microsoft, som har taget ’Skydrive’ med til den tyske messe. ’Skydrive’ giver brugere med en gratis Windows Live konto mulighed for at dele film, billeder, musik og dokumenter med venner og familie på de 25 GB gratis plads. Som noget nyt er servicen også blevet integreret i alle de nye Windows Phone 7 mobiltelefoner, så man hele tiden har adgang til Skyen og mulighed for at dele sine oplevelser med andre.

Du kan selv benytte de 25 GB gratis plads ved at følge linket til højre.

Måske er du interesseret i ...