End of Microsoft Edge Chromium

Microsoft har planer om at erstatte Edge-browseren, som kun har godt tre år på bagen.

Microsoft lukker Edge-browseren

Windows 10's indbyggede browser Edge kan være fortid om et halvt år. Microsoft har nemlig planer om at erstatte den med en ny browser, som er baseret på Chromium.

5. december 2018

Microsoft har konkrete planer om at droppe flagskibsbrowseren Edge. 

Det skriver mediet Windows Central, som har talt med anonyme kilder hos Microsoft.

Microsoft Edge så dagens lys i oktober 2015, hvor den udkom sammen med første udgave af Windows 10. Edge er stadig indbygget i Windows, hvilket har sikret browseren en vis popularitet, uden at den på noget tidspunkt har været i nærheden af at vippe Google Chrome af pinden som den mest populære browser.

Ny Chromium-baseret browser til Windows 10

I Windows 10 skal Microsoft Edge i følge planerne erstattes af en browser, som er baseret på Open Source-projektet Chromium, som allerede bruges i browseren Opera samt en stribe mindre browsere. 

Bliver dette en kendsgerning, må Microsofts browserkrig mod Chrome ses som endegyldigt tabt. Og det bliver endda til et ydmygende nederlag, da Chromium også er Googles foretagende.

Der er endnu intet nyt om browserens udseende og funktionalitet, men i følge Windows Central vil den nye browser allerede se dagens lys i første halvår 2019.

Bliv klogere i vores debatforum

I Komputer for alles Spørg os-forum kan du læse andres it-relaterede spørgsmål og vores eksperters svar.

Hvis du abonnerer på bladet, kan du også selv logge ind stille spørgsmål til vores eksperter døgnet rundt, og måske endda få andre læseres erfaringer med tilsvarende problemer.

Lige nu kan du prøve et nummer af Komputer for alle og få adgang til både Spørg os-forum og Fordelszonen med over 300 sikre og gennemtestede programmer for kun 29 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...