IE10Logo

Nu er det slut med Internet Explorer

Microsoft har netop bekræftet, at deres nye browser, med kodenavnet ”Projekt Spartan”, bliver standardbrowser i Windows 10.

I går afslørede Microsofts marketingchef, Chris Capossela, at firmaet vil gøre deres ”Project Spartan”-browser til en selvstændig browser i Windows 10. Der har ellers været tale om, at ”Project Spartan” ville blive forvandlet til en ny version af Internet Explorer, men det er altså ikke tilfældet.

Microsoft Internet Explorer blev lanceret i 1995, og er stadig verdens mest brugte browser. I 2002 og 2003 brugte 95% af internetbrugere browseren, men tallet er faldet drastisk de senere år, hvor de mest optimistiske målinger viser, at omkring 50% af internetbrugerne bruger Internet Explorer.

Den nye browser, ”Spartan”, er simpel og hurtig, og skal dermed gøre op med det rygte, Internet Explorer har fået som en usikker, langsom og kompliceret browser.

”Project Spartan” er kun et kodenavn, og Microsoft arbejder stadig på det endelige navn til browseren. To ting er dog sikkert: ”Microsoft” vil indgå i navnet, og det vil ”Internet Explorer” ikke.

Du kan læse flere nyheder om det kommende Windows 10 her, hvor vi løbende opdaterer med nyheder om lanceringsdato, pris og nye funktioner.

Læs mere om Windows 10 her.

Måske er du interesseret i ...