IE9

Google lukker for Internet Explorer

En ny opdatering af Internet Explorer medfører, at en stor del danskere ikke kan få support til Googles tjenester.

Da Microsoft i oktober lancerede en større opdatering til Windows 8, blev den 11. udgave af browseren Internet Explorer også sendt på gaden. Den nye browseropdatering skaber nu problemer for de otte procent af danskerne, der stadig bruger den 9. udgave af Internet Explorer.

De har nemlig ikke længere mulighed for at modtage support på Googles mange tjenester, fordi søgegiganten kun understøtter de to seneste udgaver af Microsofts browser, og det omfatter nu version 10 og 11.

Bruger du Internet Explorer 9, vil du stadig kunne logge på Googles tjenester, men der vil ikke være hjælp at hente hos Google, hvis der fx opstår problemer med din Gmail-konto. Derudover vil virksomheden fremover udelade at teste nye funktioner i de ældre Microsoft browsere, så der er ingen garanti for, at der fremover vil være adgang til tjenesterne.

Sidste år mistede syv procent af danskere med Internet Explorer 8 også muligheden for support fra Googles, da Internet Explorer 10 kom på gaden. Derfor står reelt 15 procent af danske internetsurfere uden mulighed for at modtage support.

Er du usikker på, hvilken version af browseren du bruger, så klik på tandhjulet i øverste højre hjørne af browserens vindue og vælg Om Internet Explorer i menuen. Så åbner du et vindue, hvor dit versionsnummer fremgår med store tegn.

Bruger du Windows Vista eller XP, behøver du ikke foretage manøvren, for Internet Explorer 10 virker kun i Windows 7, 8 og 8.1. I stedet skal du skifte browser til fx Google Chrome eller Mozilla Firefox.

Måske er du interesseret i ...